Турция ще построи паметник на убития български граничар Петър БъчваровТурция

...
Турция ще построи паметник на убития български граничар Петър БъчваровТурция
Коментари Харесай

България ще инициира среща на високо равнище между ЕС и Турция по въпросите на миграцията


Турция ще построи монумент на убития български граничар Петър Бъчваров

Турция ще построи монумент на убития български граничар Петър Бъчваров. Новината е съобщил пред ръководителя на Народно събрание Вежди Рашидов турският външен министър Мевлют Чавушоглу по време на срещата им в Турция.

Паметникът ще се намира на границата сред двете страни, посочи ръководителят на българския парламент.

Това, което се случи на границата, е тъжно, една покруса, един младеж си отиде. Всички сме уверени, че това не е политика, а случай, добави той, представен в Българска телеграфна агенция.

По-рано Рашидов беседва с ръководителя на Великото национално заседание на Република Турция Мустафа Шентоп, по чиято покана наша парламентарна делегация е на публично посещаване в Анкара и Истанбул. Двамата направиха взаимно изказване пред медиите в Анкара след края на диалозите.

Председателят на Народното събрание съобщи, че се ангажира българският парламент да инициира интернационална среща на високо ниво по въпросите на миграцията.

Според Рашидов по този начин ще бъде обновен процесът, стартират през 2018 година във Варна от някогашния министър председател Бойко Борисов.

Постигнахме координация с господин Рашидов, че в най-кратък период сред Турция и България с присъединяване на интернационалните сътрудници от други национални парламенти ще бъде проведена конференция по въпросите на миграцията, уточни и Мустафа Шентоп.

В началото на взаимното изказване Мустафа Шентоп означи, че последното публично посещаване на ръководител на българското Народно заседание в Турция е било през 2009 т.

Проведени бяха и пленарни диалози. В състава на нашата делегация са Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС), Даниел Лорер ( " Продължаваме Промяната), Сезгин Мехмед (ДПС), Николай Дренчев ( " Възраждане “), Георги Свиленски ( " Българска социалистическа партия за България " ), Стефан Янев( " Български напредък “).

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР