Турция ще отхвърли всяко предложение за партньорство с Европейския съюз,

...
Турция ще отхвърли всяко предложение за партньорство с Европейския съюз,
Коментари Харесай

Турция няма да приеме друг вид партньорство с ЕС, различен от членство

Турция ще отхвърли всяко предложение за партньорство с Европейския съюз , което не е действително участие , съобщи турският министър по европейските въпроси, предупреждавайки, че сегашната обстановка не дава на Турция никаква причина да продължи мигрантската договорка с блока.

„ Привилегировано партньорство или сходни подходи – нищо от това не възприемаме съществено. На Турция не може да ѝ се предлага сходно нещо “, споделя Омер Челик в изявление за Ройтерс.

„ Както и да бъде наречено – привилегировано партньорство или съдействие против тероризма, сходна оферта няма да бъде взета под внимание от Турция “, добави той.

Френският президент Еманюел Макрон съобщи преди две седмици, че развитията в Турция не разрешават прогрес в дългогодишния блян на страната за присъединение към Европейския съюз. Той сподели, че дебатите би трябвало да сменят фокуса си, споменавайки опцията за партньорство, което няма да съставлява пълноправно участие.

Европейски Съюз показва опасения за чистката на Турция против хипотетични поддръжници на провалилия се опит за прелом през 2016 година Около 50 хиляди души са задържани, чакайки делата си, а 150 хиляди души, в това число учители, публицисти и съдии, бяха уволнени или отстранени от работа.

Челик съобщи, че Европейският съюз не съблюдава всички елементи от договорката, която цели да ограничи потока на мигранти от Турция към Европа в подмяна на финансова помощ за 3 милиарда евро и друга помощ за Турция.

Финансовата помощ „ не работи добре “, нови глави по процеса на присъединение на Турция към Европейски Съюз не са били отваряни и липсва развиване по разширение на митническата договорка сред Европейски Съюз и Анкара.

„ Технически няма причина Турция да продължи спазването на тази договорка “, съобщи Челик.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР