Турция ще отглежда домати при температури до 35 градуса под

...
Турция ще отглежда домати при температури до 35 градуса под
Коментари Харесай

Турция ще отглежда домати при минус 35 градуса

Турция ще отглежда домати при температури до 35 градуса под нулата в оранжерии, отоплявани от геотермални извори и селскостопански боклуци, оповестява турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, представена от Българска телеграфна агенция.
В рамките на плана, реализиран от локалните управляващи в град Азизийе, окръг Ерзурум, в оранжериите с повърхност от 13 декара ще бъдат отглеждани по 25 хиляди тона домати на месец. Освен това доматите няма да бъдат сезонно, а целогодишно отглеждани, изяснява кметът на града Джевдет Орхан. Град Азизийе се намира на 1950 метра височина над морското ниво и се слави със суровите си и продължителни зими, когато температурата на въздуха пада до минус 35 градуса.
Въпреки това кметът е убеден, че в оранжериите ще бъдат отглеждани най-вкусните домати, защото, както той изясни, развъждането при висока надморска височина има огромни преимущества за развиването на растенията и високата работливост.
Производството в оранжериите ще стартира към края на ноември. За него ще се употребява неоснователен способ на развъждане.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР