Турция ще одобри членството на Швеция и Финландия в НАТО,

...
Турция ще одобри членството на Швеция и Финландия в НАТО,
Коментари Харесай

Турция очаква реални действия от Швеция и Финландия в борбата с тероризма


Турция ще утвърди участието на Швеция и Финландия в НАТО, когато види действителни стъпки от тяхна страна в битката с тероризма, както е планувано в подписания през юни меморандум с двете страни. Това съобщи през днешния ден пред публицисти Йомер Челик, представител на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), предадоха турските медии. 

Виждали сме доста западни съдружници, които не държат на думата си (що се отнася до битката с тероризма). Турция ще утвърди присъединението на Швеция и Финландия към НАТО, когато види, че подхванатите от тях стъпки за битка с тероризма са действителни и задоволителни, сподели Челик.

Подкрепяме разширението на НАТО, добави той.  

Финландия и Швеция подадоха молби за участие в НАТО след нахлуването на Русия в Украйна. Присъединяването към алианса изисква единомислещата поддръжка на всички сегашни членове на НАТО, в това число Турция.

Анкара бе заплашила да блокира процеса, в случай че Финландия и Швеция не изпълнят нейните претенции.

На срещата на върха на НАТО в Мадрид на 28 юни министрите на външните работи на Турция, Финландия и Швеция подписаха меморандум, с който да бъдат отстранени пречките пред присъединението на двете страни към НАТО. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР