Турция се надява да започне официално туристическия сезон от 1

...
Турция се надява да започне официално туристическия сезон от 1
Коментари Харесай

Летният сезон в Турция стартира на 1 юни

Турция се надява да стартира публично туристическия сезон от 1 юни. Това ще бъде допустимо, откакто случаите на COVID-19 в страната понижиха, съобщи министърът на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой, предава „ Ройтерс ". Южната ни съседка също пострада съществено от анулацията на задгранични резервации.

В опит да понижи разпространяването на болестта и да избави сезона президентът Реджеп Ердоган наскоро наложи най-дългия локдаун от началото на пандемията. Приходите от туристическия отрасъл през 2020 година спаднаха с 65%.

Министър Ерсой акцентира, че тази година ще чакат 30 млн. чужденци или два пъти повече от предходната, в случай че 17-дневният локдаун в страната успее да понижи дневните Коронавирус случаи до под 5000. Туристическите сътрудници, асоциации и хотели също плануват 2021 година да бъде по-добра от 2020 година

По традиция Турция чака и тази година най-вече туристи от Русия, Германия, Англия, България и Иран. По публични данни за 2020 година 1.2 милиона са туристите от България като огромна част от тях са били на шопинг пътувания до Одрин и покрайнините. Не липсват и такива, които са почивали в егейските курорти Бодрум, Мармарис и останалата обичайната дестинация Кушадасъ. Така България се подреди на второ място след Русия по брой гости в Турция през предходната година.Тази година също се чака засилен интерес към Турция. Туризмът съставлява към 12 на 100 от стопанската система на южната ни съседка и е най-силно засегнатият от пандемията бранш през предходната година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР