Турция регистрира над 54 000 нови случая на зараза с

Турция регистрира над 54 000 нови случая на зараза с ...

Турция регистрира рекордните над 54 000 нови случая на COVID-19


Турция регистрира над 54 000 нови случая на зараза с коронавирус за 24 часа. Това е най-големият брой на дневна база в южната ни съседка от началото на пандемията, предава БНР. Починалите за денонощие са 276, с които общият брой на жертвите на COVID-19 в страната надхвърли 32 000.

Увеличаването на заразените принуди правителството да затегне ограниченията в страната. По-голямата ѝ част беше обявена за зона с висок риск от заразяване, включително мегаполиса Истанбул и столицата Анкара.  

Властите въведоха отново вечерен час през уикендите, като се очаква пълно затваряне да бъде в сила в края на седмицата през свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който започва в средата на април.

Здравните власти в САЩ съобщиха за нарастване на броя пациенти с коронавирус във възрастовата група между 30 и 40 години, при това с по-сериозни симптоми на COVID-19. Според информация на центровете за контрол и превенция на заболяванията най-често срещаният в момента вариант на вируса в Съединените щати е този, който първо бе регистриран във Великобритания.

На някои места властите изразиха особена тревога. В Мичиган въпреки засилената кампания по ваксиниране се забелязва "значително увеличение на случаите", според главното медицинско лице на щата Жоней Калдън. Калдън също посочи, че има скок и при постъпилите в болници и призова да се вземат по-твърди мерки за предотвратяване на разпространението на вируса.

В национален план в САЩ дневно се поставят по около три милиона ваксини, но въпреки това се забелязва ръст на новите случаи. От центровете за контрол и превенция на заболяванията обаче отбелязват, че броят на починалите спада благодарение на ваксинирането на най-уязвимата част от населението.

Източник: segabg.com