Турция регистрира 42 308 нови случая на COVID-19 през последните

...
Турция регистрира 42 308 нови случая на COVID-19 през последните
Коментари Харесай

Става страшно! Случаите на COVID-19 растат лавинообразно в Т...

Турция записва 42 308 нови случая на COVID-19 през последните 24 часа, демонстрират данните на министерството на опазването на здравето. Това е близо 2 хиляди повече от през вчерашния ден. Вече четвърти следващ ден страната регистрира все по-високи рекордни стойности на новозаразени. Случайте нарастват лавинообразно. Специалисти плануват през идната седмица тези числа да надминат 50 000 новозаразени на ден.

Случаите нарастват, откакто държавното управление облекчи ограниченията за ограничение на пандемията при започване на март. Здравния министър Фахретин Коджа съобщи, че 75 на 100 от случаите в страната са от английския вариант.

Дневният брой на починалите също последователно нараства, като доближи 179 души, с което към този момент 31 892 са починалите от началото на пандемията.

Президентът Ердоган разгласи в понеделник наново стягане на ограниченията, в това число връщането на комендантски час през уикенда за цялата страна за ислямския месец Рамадан, през който има непоколебим пост от изгрев до залез слънце.

Вчера турската дирекция по религиозните въпроси (Дианет), също се включи в антивирусната акция, по собствен метод. От там показаха мнение по отношение на имунизирането и наближаващия мюсюлмански месец на пости Рамадан. Той ще стартира на 13 април и ще приключи на 12 май, като е последван от религиозния празник Шекер байрам.

Идрис Бозкурт, върховен чиновник Дианет, сподели за Анадолска организация: " В нито една ваксина, в това число имунизацията COVID-19, няма хранителен витамин или хранително вещество. Инжектирането им в тялото не нарушава поста ви. "

Ако обаче някой желае да внимава, той може да бъде имунизиран след " ифтар " (вечерно хранене след залез слънце) или преди " сахур " (сутрешно хранене преди изгрев слънце), добави той.

Той насърчи тези, които към този момент имат час за имунизация по време на гладуването, да не се тормозят и да се имунизират.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР