Турция работи по въпроса за взаимодействието между системите С-400 и

...
Турция работи по въпроса за взаимодействието между системите С-400 и
Коментари Харесай

Турция разработва взаимодействието между С-400 и F-35

Турция работи по въпроса за взаимоотношението сред системите С-400 и изтребителите от пето потомство F-35, заяви министърът на националната защита на Турция Хулуси Акар, представен от " Анадолу ".

" Процесът на разполагане на С-400 на турска територия продължава, както и образованието на турски военни експерти в Русия. Работи се по въпроса за съвместимостта на С-400 и F-35. Надявам се, че тези старания ще доведат до позитивен резултат ", изяснява той.

Акар акцентира, че Анкара няма желание да " изостави едно от типовете оръжия в интерес на друго. Дори в случай че съветските системи не могат да работят редом с F-35, тогава ще намерим най-удобната формула за деяние ".

Турският министър твърди, че републиката " няма желание да преразгледа контракта за С-400 с Руската федерация. Тези системи ще поемат бойни отговорности. Всичко върви по проект, дано никой да не се съмнява в това ".

В Анкара се организират договаряния сред турски и американски чиновници, по време на които страните преглеждат опцията за разрешаване на различия във връзка с доставката на съветските системи за Противовъздушна отбрана в републиката.

Турският президент Тайип Ердоган съобщи на 19 ноември, че е уведомил американския си сътрудник Доналд Тръмп за невъзможността Анкара да се откаже от съветските системи.

През септември 2017 година Русия разгласи сключването на контракт с Турция за доставка на С-400 на стойност 2,5 милиарда $. Договорът допуска непълен трансфер на индустриални технологии на турска страна. Първите доставки започнаха на 12 юли.

Съединени американски щати и НАТО интензивно се опълчват на придобиването на С-400 от Турция. На 17 юли говорителка на Белия дом в документално изказване съобщи, че решението да придобие съветската система за Противовъздушна отбрана С-400 прави невероятно присъединяване в американската стратегия за изтребители F-35 от пето потомство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР