Турция привика посланици на девет западни държави, включително Съединените щати

...
Турция привика посланици на девет западни държави, включително Съединените щати
Коментари Харесай

Турция привика девет западни посланици заради сигнали за сигурност

Турция привика посланици на девет западни страни, в това число Съединените щати и Швеция, в четвъртък, с цел да подлага на критика решенията им за краткотрайно затваряне на дипломатически задачи и издаване на сигнали за сигурност след произшествия с изгаряне на Корана в Европа.

Привикани са и пратениците на Белгия, Франция, Германия, Италия, Холандия, Швейцария и Англия, съгласно източници от външното министерство в Анкара.

През последните две седмици крайнодесни деятели изгориха копия на свещената книга на мюсюлманите, Коранът, в Швеция, Дания и Холандия, дейности, които накараха Турция да спре договарянията, имащи за цел да отдръпна възраженията си против присъединението на Швеция и Финландия към НАТО.

Европейските страни осъдиха случаите, само че някои споделят, че не могат да ги предотвратят заради разпоредбите за независимост на словото.

През последната седмица Франция, Германия, Италия и Съединените щати бяха измежду тези, които издадоха предизвестия към своите жители за нараснал риск от офанзиви в Турция, изключително против дипломатически задачи и немюсюлмански места за поклонение.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР