Турция приветства днес неотдавнашното решение на Съединените щати да изключат

...
Турция приветства днес неотдавнашното решение на Съединените щати да изключат
Коментари Харесай

Турция приветства решението на САЩ да няма ограничения за покупка на самолети Ф-16

Турция приветства през днешния ден неотдавнашното решение на Съединените щати да изключат избрани условия от окончателния текст на военния бюджет по отношение на продажбата на самолети Ф-16 на Анкара, съобщи Българска телеграфна агенция като се базира на  Анадолската организация.

Говорейки на взаимна конференция с молдовския си сътрудник Нику Попеску в Истанбул, турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи: " В последна сметка, неналичието на негативен детайл (в проектозакона) е позитивно развиване. Ние приветстваме това ".

Изменения, импортирани от Камарата на представителите на Съединени американски щати, съгласно които продажбата на изтребители Ф-16 на Турция би трябвало да зависи от серия условия, бяха отстранени в окончателния вид на проектобюджета на защитата, припомня организацията.

Одобрението на този план и завършването на покупките би било " в полза на всички ", уточни още Чавушоглу, като добави, че процесът би трябвало да бъде финализиран " допустимо най-скоро ".

През октомври предходната година Анкара изиска да се снабди с 40 изтребителя Ф-16 и съвсем 80 комплекта за рационализация на стойност, която се прави оценка на 6 милиарда $.

Доставките на американско въоръжение за Турция стана обект на разногласия в Съединени американски щати, откакто Анкара закупи съветски ракетни системи С-400, поради което беше отстранена от програмата за изтребителите от пето потомство Ф-35.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР