Турция преживява трети пик на епидемията, а Истанбул - четвърти.

...
Турция преживява трети пик на епидемията, а Истанбул - четвърти.
Коментари Харесай

Турция преживява най-тежкия период от началото на пандемията

Турция претърпява трети пик на епидемията, а Истанбул - четвърти. Преживяваме най-тежкия интервал от началото на пандемията от новия ковид. Това сподели нощес министърът на опазването на здравето Фахреттин Коджа, представен от ТАСС.

Коджа означи, че не по-малко от 80 % от популацията на страната живее в градове с доста висок риск от заразяване с ковид. 85 % от новите случаи се падат на по-заразния вид на вируса, разпознат първо във Англия.

Турският здравен министър заяви за идни доставки през идващите месеци на ваксини на разнообразни производители, както и че научният съвет за ковид ще предложи стягане на ограниченията в страната против разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че в този момент Турция е на четвърто място по брой нови случаи на ковид. В събота здравните управляващи оповестиха за 56 хиляди нови инфектирани за едно денонощие - пет пъти повече спрямо началото на предишния месец, когато президентът Реджеп Тайип Ердоган смекчи обществените ограничавания, обявявайки интервал на " следена нормализация ".

До момента в Турция, с население от близо 84 милиона души, са сложени към 19 милиона дози ваксина, в това число 11,31 милиона първи игли.

Вчера здравният министър заяви за над 52 хиляди нови инфектирани за миналите 24 часа. С това общият брой на доказаните случаи на ковид в Турция надвиши 3,849 милиона. Страната е на седмо място в света по този индикатор.

Броят на смъртните случаи в Турция приближава 34 хиляди.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР