Турция отбеляза нов антирекорд по брой новозаразени с коронавирус. В

...
Турция отбеляза нов антирекорд по брой новозаразени с коронавирус. В
Коментари Харесай

Турция бележи рекорд по новозаразени от 1 май насам

Турция означи нов антирекорд по брой новозаразени с ковид. В сряда са регистрирани 26 822 нови случая на ковид, което е най-високият дневен растеж от 1 май.

" През последните 24 часа бяха направени 262 048 теста, позитивни са 26 822 от тях. 122 души са умряли ", оповестиха от Министерството на здравеопазването.
 Наш доктор за ковид: Пак проспахме лятото. Във Англия имунизациите понижиха смъртността 40 пъти Наш доктор за ковид: Пак проспахме лятото. Във Англия имунизациите понижиха смъртността 40 пъти
" В момента имаме възходяща вълна на заболеваемостта и в България, тя не може към този момент да бъде спряна, само че е витално значимо най-малко да бъде преч...

Във вторник бяха регистрирани 24 832 случая, което бе самобитен връх от 5 май насам. Новозаразените са се нараснали повече от пет пъти от началото на юли, заяви здравното министерство на страната.

Ежедневното нарастване на заболеваемостта на 16 април в Турция демонстрира, възлизащ на 63 082 случая за денонощие, след което стартира последователно да понижава. През юни - първата половина на юли се стабилизира на равнище 5-7 хиляди, само че от средата на юли още веднъж стартира да се усилва.

През януари Турция стартира имунизация против ковид с имунизацията CoronaVac на китайската компания Sinovac Biotech, а от март страната употребява имунизацията на Pfizer/BioNTech. В края на април Турция позволи и потреблението на Sputnik V. Според турското министерство на опазването на здравето над 41 милиона жители са получили първата доза ваксина против ковид, а с по две дози са имунизирани над 27 милиона жители.

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР