Турция осъжда плановете на израелския премиер Бенямин Нетаняху за анексиране

...
Турция осъжда плановете на израелския премиер Бенямин Нетаняху за анексиране
Коментари Харесай

Турция осъжда плановете на Нетаняху за анексиране на части от Западния бряг, заяви Чавушоглу

Турция осъжда проектите на израелския министър председател Бенямин Нетаняху за анексиране на части от Западния бряг, заяви турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, представен от Българска телеграфна агенция.

Политиката на настоящото държавно управление на Израел в доста връзки е сходна с политиката на апартейда, съобщи Чавушоглу на изключителното съвещание на Организацията за ислямско съдействие (ОИС) в Джеда.

Изявленията на Нетаняху са лицемерен опит за увеличение на електората преди парламентарните избори в Израел. Властите на Израел, които са въодушевени от поддръжката на избрани страни, не престават с нападателните стъпки, които в доста връзки са сходни с политиката на апартейда. Ако ислямският свят действаше единно, Съединени американски щати и Израел нямаше да съумеят да докарат обстановката до днешното положение, уточни Чавушоглу.

Турският външен министър, който окачестви като "срамни " обещанията на Нетаняху да анексира елементи от Западния бряг, уточни, че израелският министър председател "свежда до най-малко вярата за дълготраен мир в Близкия изток ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР