Турция осъди днес решението на Гърция да обяви за персона

...
Турция осъди днес решението на Гърция да обяви за персона
Коментари Харесай

Турция: Изгонването на либийския посланик от Гърция е възмутително

Турция осъди през днешния ден решението на Гърция да разгласи за личност нон грата посланика на Либия в страната в отговор на съглашение, което Турция и интернационално приетото държавно управление на Либия подписаха предишния месец, съобщи организация Ройтерс.

" Изгонването на дипломат поради съглашението, което подписахме, не е зряло държание в дипломацията. Това е възмутително ", съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу пред кореспонденти по време на посещаване в Рим, предава Българска телеграфна агенция.

В края на предишния месец турският президент Реджеп Тайип Ердоган и ръководителят на държавното управление на националното единодушие на Либия Файез ел Сарадж подписаха съглашение за делимитиране на изключителните стопански зони на двете страни в Средиземно море, както и съглашение за съдействие в областта на сигурността.

В Гърция и Кипър съглашението за морските граници сред Турция и Либия се преглежда като нарушение на суверенните им права, тъй като в действителност отхвърля, че Кипър и островите на Гърция имат право на изключителна икономическа зона в Средиземно море. Позицията на Гърция беше подкрепена и от Египет. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР