Турция обяви национален полицейски час като мярка за спиране разпространението

...
Турция обяви национален полицейски час като мярка за спиране разпространението
Коментари Харесай

Обявиха четиридневен полицейски час в цяла Турция

Турция разгласи народен полицейски час като мярка за прекъсване разпространяването на COVID-19, заяви Анадолската организация. Четиридневният полицейски час стартира от 19.00 ч. през днешния ден и ще продължи до 05.00 ч. на 26 април.

По време на полицейския час жителите ще имат право да излизат на открито в интервала сред 10.00 и 17.00 ч. за извършване на покупки на храна, посещаване в аптека или при доктор и за разхождане на домашни любимци.

Затварянето обгръща Деня на независимостта, Деня на детето и уикендът, гласи циркулярно писмо на Министерството на вътрешните работи.

За да се предотврати разпространяването на ковид, няма да се организират огромни събирания за отбелязване на националния празник, като се изключи формалната гала по полагане на венци. Вместо това ще се проведат някои мероприятия и онлайн събития.

Всяка година на 23 април Турция отбелязва събирането на турското Велико национално заседание, извършено за първи път през 1920 година Също по този начин, всяка година в Деня на детето има разнообразни събития на стадионите и по улиците в страната.

Заради увеличаващия се брой смъртни случаи в страната са в действие специфични ограничения за първите две седмици от свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

Полицейският час в делнични дни към този момент стартира в 19.00 ч. и продължава до 05.00 ч. Забранени са междуградските пътувания, с изключение на при незабавни случаи. Полицейският час през уикенда продължава и във високорисковите градове.

Кафенетата и заведенията за хранене оферират единствено услуги за доставка и взимане на храна и питиета за у дома, а сватбените зали, спортните центрове и игровите зали ще останат затворени до края на Рамазан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР