Турция обмисля стратегия на три етапа за нормализиране на живота

...
Турция обмисля стратегия на три етапа за нормализиране на живота
Коментари Харесай

Турция нормализира живота след локдауна с план на три етапа

Турция обмисля тактика на три стадия за нормализиране на живота след локдауна , оповестява " Хюриет дейли нюз ".

По-рано тази седмица президентът Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че страната последователно ще облекчи рестриктивните мерки след празника Рамазан байрам заради спада на случаите на COVID-19.

Предвижда се при първата фаза да бъдат отворени заведенията за хранене и кафенетата, само че с работно време единствено до 20.00 часа.

Вечерният час пък към този момент ще стартира от 21.00 часа, а не от 19.00 часа, като в събота той ще бъде изцяло анулиран, а в неделя ще остане на първия стадий на нормализацията.
 Турция разгласи цялостен локдаун от четвъртък
Турция разгласи цялостен локдаун от четвъртък

Ердоган: Трябва да свалим броя на новите случаи под 5 хиляди дневно

Училищата евентуално ще отворят едвам през септември или октомври според от епидемиологичната конюнктура.

На втория стадий от нормализацията, на който ще стартира от края на май, работното време на кафенетата и заведенията за хранене ще се удължи до 22.00 часа, като те ще сервират на клиенти навън при 50% претовареност. По-малките заведения ще се нуждаят от позволение от валийството, с цел да работят. Предвижда се на този стадий да бъде анулиран полицейският час и в неделя.

На последния, трети стадий, който ще стартира през юли, се чака да бъдат разрешени и сватбените тържества с избрани ограничения за сигурност.

Работното време на кафенетата и заведенията за хранене ще бъде удължено до 23.45 часа, само че към момента ще бъде неразрешено да сервират на закрито.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР