Турция няма намерение да влиза в никаква война, това е

...
Турция няма намерение да влиза в никаква война, това е
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да влиза в никаква война

Турция няма желание да влиза в никаква война, това е част от предизборната акция на сегашния турски президент Реджеп Тайип Ердоган. Той описа за проектите си в сряда в изявление за телевизионния канал A Haber.

„ Първо, ние (управляващата Партия на справедливостта и развитието) няма да водим страната ни към война. Второ, ще запазим институцията на фамилията. Трето, ще бъдем по-внимателни към имиграцията, основно от Сирия. Няма да храним мигрантите. Ако не бяхме ние, западният клуб щеше да въвлече Турция в зоната на военните дейности “, съобщи президентът, говорейки за това каква политика ще следват той и неговата партия, в случай че завоюват идните избори.

Президентските избори в Турция ще се проведат на 14 май дружно с парламентарните. За да завоюва на първия тур, претендентът за поста държавен глава би трябвало да събере повече от 50% от гласовете. В противоположен случай ще се организира втори тур, в който ще вземат участие двамата претенденти, получили най-голяма поддръжка на първия. Предишните президентски избори се организираха на 24 юни 2018 година Ердоган ги завоюва с 52,6% от гласовете.

Очаква се този път съществени противници да бъдат ръководителят на Републиканската национална партия Кемал Киличдароглу и актуалният президент на Турция, пишд „ Фокус “.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР