Турция няма намерение да изтегля военните си от Сирия, докато

...
Турция няма намерение да изтегля военните си от Сирия, докато
Коментари Харесай

Ердоган: Турция няма да си иде от Сирия, ако сирийският народ не я помоли

Турция няма желание да изтегля военните си от Сирия, до момента в който сирийският народ не я помоли за това, съобщи през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщи ТАСС.

" Докато сирийският народ не каже " Благодаря, към този момент можете да си вървите ", ние не можем да напуснем тази страна ", сподели Ердоган в тирада в Истанбул, излъчена онлайн от телевизия НТВ и представена от Българска телеграфна агенция.

Турция стартира през октомври военна интервенция в Северна Сирия, с цел да изтласка кюрдска милиция от региона на границата сред двете страни. Турската войска и съюзените с нея сирийски бунтовници превзеха 120-километрова линия по продължение на границата. Турция организира по-рано в Сирия още две военни интервенции - " Ефратски щит " през 2016 година, и " Маслинова клонка " през 2018 година

Сирийският режим и съветските въздушни удари убиха 12 цивилни, половината от които деца, в последния главен опозиционен бастион на страната, съобщи AFP.

Въздушните набези в управлявания от екстремистите северозападен регион Идлиб също раниха няколко други, заяви Сирийската обсерватория за правата на индивида.

Въздушните удари от съдружник на режима Русия убиха четирима цивилни, в това число дете в село Ал-Бара в южната част на района.

Руските набези също убиха двама цивилни, в това число дете в близкия регион на Джабал Завия.

При бомбени атентати, свалени от държавни хеликоптери, в това време починаха петима цивилни, в това число три деца в село Абадета, в същия регион.

В югоизточната част на заградения район въздушна офанзива от аероплан умъртви друго дете в село Баджгас, заяви обсерваторията.

Районът Идлиб, в който живеят към три милиона души, в това число доста разселени от гражданската война в Сирия, се управлява от някогашния филиал на Ал Кайда.

Режимът в Дамаск неведнъж е заявявал, че в последна сметка ще поеме назад контрола над Идлиб, заяви news.bg.

Силите на сирийския президент Башар ал Асад започнаха през април метежна военна акция против района, при която бяха избити към 1000 цивилни и изселени над 400 000 души от домовете им.

Обявено от Москва преустановяване на огъня се организира значително от края на август, макар че Обсерваторията споделя, че смъртоносните бомбардировки и битки не престават.

Оттогава насам в района са убити над 200 цивилни жители.

Войната в Сирия умъртви над 370 000 души и изсели милиони от домовете си от началото на 2011 година с жестоките репресии на антиасадските митинги. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР