Турция няма да предприеме никакви действия срещу Русия. Това заяви

...
Турция няма да предприеме никакви действия срещу Русия. Това заяви
Коментари Харесай

Турция няма да предприеме действия срещу Русия заради случая "Скрипал"

Турция няма да предприеме никакви дейности против Русия. Това съобщи турският вицепремиер Бекир Боздаг, представен от „ Дейли Сабах ". Коментарът му е изработен поради експулсирането на съветски дипломати от редица западни страни.

Заради отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал Англия изгони от страната 23 съветски дипломати и техните фамилии. В знак на взаимност доста западни страни започнаха същите ограничения. Русия беше упрекната за отравянето на Скрипал и щерка му.

„ В момента са налице положителни и положителни връзки сред Турция и Русия. По този случай Турция не възнамерява да предприеме дейности против Русия ", уточни турският вицепремиер. В същото време турското външно министерство осъди отравянето на някогашния разследващ сътрудник с бойно отровно вещество.

В изказване на турското дипломатическо ведомство се споделя, че Турция остро осъжда потреблението на химическо оръжие, определяйки го като „ закононарушение против човечеството ". От Анкара показаха, че отговорните за това би трябвало да бъдат изправени пред правораздаването.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск разгласи във Варна, че 14 членки на Европейски Съюз са решили да изразят взаимност с Англия поради случая с отровения разузнавач. Съединени американски щати и Канада направиха същото, както и Австралия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР