Турция не подкрепя присъединяването на Швеция към НАТО, докато тя

...
Турция не подкрепя присъединяването на Швеция към НАТО, докато тя
Коментари Харесай

Ердоган не отстъпва за шведското членство в НАТО

Турция не поддържа присъединението на Швеция към НАТО, до момента в който тя позволява офанзивите против свещената книга на исляма Корана, съобщи президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган. “Мнението ни за Финландия е позитивно, само че не и за Швеция ", сподели той. 

Забележките му пристигнаха, откакто предходната седмица датско-шведският екстремист Расмус Палудан изгори копия на Корана в два обособени случая - първо пред турското посолство в Стокхолм, а по-късно и пред джамия в Дания. Палудан също по този начин съобщи, че ще изгаря свещената книга на мюсюлманите всеки петък, до момента в който Швеция не бъде призната в алианса на НАТО.

Швеция и Финландия публично подадоха молба за присъединение към НАТО през май предходната година - решение, подтикнато от войната на Русия в Украйна, почнала на 24 февруари 2022 година

За приемането на нови членове в алианса е належащо единомислещото единодушие на всички членове на НАТО, в това число и на Турция, която е член на алианса от повече от 70 години. (БГНЕС)

По обявата работи: Георги Даскалов БНР подкасти: В центъра на системата
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР