Турция не гледа на някаква друга перспектива, извън пълноправното членство

...
Турция не гледа на някаква друга перспектива, извън пълноправното членство
Коментари Харесай

Турция: Не сме съгласни на нищо друго, освен пълноправно членство в ЕС

Турция не гледа на някаква друга вероятност, отвън пълноправното участие в Европейски Съюз. Това съобщи министърът по европейските въпроси на Турция Йомер Челик по време на конференция в Брюксел след среща с първия зам.-председател на Европейска комисия Франс Тимерманс и зам.-председателя и висш представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност по Фредерика Могерини.
Това съобщи осведомителната организация Догу хабер ажансъ (ДХА).
„ Разбира се, значима тематика е срещата на високо ниво Турция - Европейски Съюз. Знаете, доста се приказва за нея. Казахме, че тя би трябвало да се състои час по-скоро. Все повече стартира да се приказва за някаква дата като примерно през месец март. Тази среща на високо ниво би трябвало да се състои и чакаме с неспокойствие да получим положителни послания. А точно – по какъв начин ще се нареждат бъдещите връзки Турция - Европейски Съюз, какъв ще бъде графикът, както и какви ще бъдат мощните резултати във връзка с позитивния прогрес ", съобщи той.
"На фона на толкоз доста рецесии, отчитайки безбройните проблеми, които би трябвало да бъдат контролирани около нас, с тази значима роля на Турция, изводът е един. Със доближаването си с Европейски Съюз Турция може да бъде извънредно потребна за разрешаването на доста рецесии и да създаде позитивни резултати за всички. Точно заради това тази среща на високо ниво следва да се състои колкото се може по-скоро ", добави Челик, представен от Фокус.
"Освен това споменахме, че Турция не гледа на някаква друга вероятност, отвън пълноправното участие. Турция е една страна кандидат-член на Европейски Съюз. Извън пълноправното участие не могат даже и да се вършат каквито и да са други предложения”, заявява Йомер Челик, представен от ДХА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР