Турция може да затвори военновъздушната база Инджирлик и радара в

...
Турция може да затвори военновъздушната база Инджирлик и радара в
Коментари Харесай

Ердоган заплаши да затвори американски бази в Турция

Турция може да затвори военновъздушната база Инджирлик и радара в Кюреджик за американците в отговор на опасността от наказания и резолюцията за арменски геноцид на американския Сенат, сподели турският президент Реджеп Таийп Ердоган.

Предупреждението идва дни откакто комисията по външни работи на американския Сенат поддържа законопроект за наказания против Анкара поради покупката на съветски зенитни комплекси С-400.

Реджеп Тайип Ердоган дефинира признатата от американския Сенат в четвъртък резолюция, признаваща събитията от 1915 година като геноцид, като ”изцяло политическа “.

Той не изключи опцията при избрани условия Турция да затвори двете значими военни уреди на нейна територия, употребявани от Съединените щати.

”В нужния миг ще обсъдим въпроса с всички наши институции. Ако се постанова, ще затворим както базата ”Инджирлик “, по този начин и тази в Кюреджик. Ако против нас бъдат въведени ограничения като наказания, ние ще дадем нужния отговор против тях в границите на реципрочността “, сподели той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР