Турция желае използването на националните валути в търговията с други

...
Турция желае използването на националните валути в търговията с други
Коментари Харесай

Мевлют Чавушоглу: Доларът се използва като инструмент за натиск

Турция желае потреблението на националните валути в търговията с други страни, с цел да се балансират напъните на Съединените щати да употребяват $ като инструмент за офанзива против стопанските системи на други страни. Това съобщи турският външен министър Мевлют Чавушоглу по време на взаимна конференция с венецуелския си сътрудник Хорхе Ареаса.

Чавушоглу разясни, че Анкара не е против никоя валута, само че те не трябва да се употребяват като оръжие против стопанските системи на други страни. Поради това доста страни в света желаели да употребяват национални валути в търговията си. По думите му неотдавна Турция също е била обект на офанзива, само че са взети всички ограничения за стабилизиране на стопанската система.

Чавушоглу направи коментара си през вчерашния ден късно вечерта българско време по време на аудиенция във венецуелската столица Каракас. Там той се среща със своя сътрудник и беше признат от президента на страната Николас Мадуро в двореца „ Мирафлорес “. След диалога си с вицепрезидента Дулси Родригес турският първи посланик посочи, че Анкара ще поддържа Венецуела и нейният народ „ при всички условия “.

По време на визитата на Чавушоглу бяха подписани две съглашения.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР