Турция изпрати колона с военна техника към границата със Сирия

...
Турция изпрати колона с военна техника към границата със Сирия
Коментари Харесай

Турция изпрати военна техника към границата със Сирия

Турция изпрати колона с военна техника към границата със Сирия след апела да се предадат, с който президентът Реджеп Тайип Ердоган се обърна към кюрдските отряди " Сили за отбрана на народа ", заяви Анадолската организация, представена от ТАСС.

 © Българска телеграфна агенция
Според нея измежду техниката е имало и пет танка, транспортирани с товарни коли. Анадолската организация отбелязва, че тежката военна техника е била изпратена за укрепване на пограничния контингент.

По-рано през днешния ден турските въоръжени сили откриха ответен артилерийски огън по позициите на СЗН. По информация на Анадолската организация артилерийските обстрели били осъществени сега, когато Ердоган държеше тирада в окръг Елязъг, където съобщи, че в случай че " терористите в Африн не се предадат, то Турция ще ги унищожи за седмица ".

Анкара счита СЗН и сирийската партия Демократичен съюз за продължение на неразрешената в Турция Кюрдска работническа партия. През последните месеци Ердоган неведнъж загатваше за допустима военна интервенция против тях в сирийския окръг Африн.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР