Турция инсталира 280-тонен резервоар на дълбочина 2200 метра в морето,

...
Турция инсталира 280-тонен резервоар на дълбочина 2200 метра в морето,
Коментари Харесай

Турция инсталира в Черно море 280-тонен резервоар за събиране на газ

Турция конфигурира 280-тонен контейнер на дълбочина 2200 метра в морето, който ще събира постъпващия от кладенците черноморски газ - интервенция, лишила 20 часа, заяви вестник „ Yeni Şafak “.

По-рано вестник " Сабах " писа, че Турция ще влага съвсем 10 милиарда $ в план за рандеман и транспорт на 540 милиарда куб. м газ от находището " Сакария " в Черно море. Планира се първият газ от находището да постъпи в Турция през 2023 година Самият Донмез също по този начин заяви, че приблизителната стойност на газа, открит в Черно море, е 400 милиарда $.

" Газът от Черно море се приближи до сушата. На дълбочина 2200 метра в морето в системата е инсталиран 280-тонен великански разпределителен контейнер, който ще събира газа от кладенците и ще го свързва с основния водопровод. 20-часовата интервенция беше осъществена с хирургическа точност, с цел да се подсигурява, че резервоарът няма да мръдне и на сантиметър ", написа вестникът.

Съобщава се, че работата на екипите на Турската петролна корпорация (TPAO) в газовото находище в Сакария, което се счита за най-голямото изобретение на природен газ в историята на Турция, продължава непрекъснато.

" Този великански разпределителен контейнер „ Peçenek “, който ще събира газ от кладенците и ще го свързва с основния газопровод, беше превозен с транспортен съд от пристанището до газовото находище в Сакария, където ще бъде пуснат в употреба. Тук гигантското съоръжение, спуснато на морското дъно благодарение на специфични кранове и подводни роботи, беше инсталирано на мястото си с интервенция, осъществена с хирургическа точност. Операцията, траяла цяла нощ, е траела към 20 часа ", прецизира изданието. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР