Турция има за цел обем на външната търговия от 1

...
Турция има за цел обем на външната търговия от 1
Коментари Харесай

Турция си постави за цел производство за $2 трилиона до 2023 г.

Турция има за цел размер на външната търговия от 1 трилион $ и БВП от 2 трилиона $.

" Трябва да удвоим настоящия напредък на Турция, с цел да реализираме задачите си за 2023 година ", стогодишният празник на Турската република, съобщи президентът на страната Реджеп Тайип Ердоган.

Според него проблемите на турската стопанска система, които се разискват в страната и чужбина, могат да бъдат разсеяни единствено посредством създаване на нов метод към технологиите и капитала.

" Високотехнологичните вложения са главните измежду тях ", означи Ердоган.

По думите му тези вложения ще допринесат за стесняване на недостига по настоящата сметка на страната, като понижат вноса на високотехнологични артикули.

" Това е обосновката зад ходовете, вариращи от АЕЦ Аккую до възобновимата сила, от локалното произвеждане на коли до отбранителната индустрия ", уточни той.

Изграждането на нуклеарната мощ към този момент е в ход. Тя се намира в в южната провинция Мерсин и разполага с 4 реактора, всеки с мощ от 1200 мегавата.

Работейки на цялостен потенциал, атомната централа ще създава 35 милиарда киловата електричество, с което ще покрие към 10% от енергийните потребности на Турция.

Според Ердоган повишението на икономическия напредък на Турция ще форсира вложенията на международно ниво. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР