Турция има алтернативи. Ако сделката за продажба на F-16 на

...
Турция има алтернативи. Ако сделката за продажба на F-16 на
Коментари Харесай

Скандал между Турция и САЩ! Ердоган заплаши да купи руски изтребители Су-35

Турция има други възможности. Ако договорката за продажба на F-16 на Турция не се реализира, на масата има разнообразни други възможности, в това число Су-35, сподели Демир, изразявайки вяра, че договорът за продажбата на изтребителите ще бъде изпълнен. През 2030 година се чака в инвентара на въоръжените сили на Турция да влезе и създаден в страната народен военен аероплан. Турция обмисля разнообразни разновидности, с цел да предотврати отслабването на въздушната си мощност през идващите осем години, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Анкара желае да купи от Съединени американски щати 40 изтребителя F-16 Block-70, както и 80 комплекта за рационализация на наличното въоръжение на Турция. Страната разгласи желанието си да придобие F-16, откакто беше изключена от американската стратегия за произвеждане на изтребители бомбардировачи пето потомство F-35 поради закупуването на съветските зенитно-ракетни системи С-400. Въпреки че Вашингтон наподобява позитивно надъхан,

 

Конгресът на Съединени американски щати неотдавна одобри законопроект, който задължава Белия дом да потвърди, че покупката ще бъде в полза на Съединени американски щати и тези военни самолети няма да бъдат употребявани за нарушение на гръцкото въздушно пространство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР