Турция и Сирия бяха разтърсени рано тази сутрин от мощно

...
Турция и Сирия бяха разтърсени рано тази сутрин от мощно
Коментари Харесай

Сгради в руини: Мощният трус в Турция в снимки


Турция и Сирия бяха разтърсени рано тази заран от мощно земетресение с магнитуд 7,8, което аргументи гибелта на стотици хора, изравни със земята здания, до момента в който хората още спяха, и провокира земетресения, усетени чак на остров Кипър.

Повече от 500 са към този момент жертвите и от двете страни на границата. В Турция ранените са над 2300, а в Сирия близо 700. Засега няма данни за потърпевши българи.

Какво се случи?

Земетресението удря Югоизточна Турция в ранните часове тази заран, до момента в който множеството хора са в домовете си. Силата на труса срутва жилищни здания до основи.



Тежко наранени са 10 турски града, измежду които Газиантеп, Диарбекир и Адана. Спасителни екипи се надпреварват с времето в търсене на оживели.

В района са изпратени жандармерия, полиция, турските въоръжени сили, екипи за бедствия и повреди, турският Червен полумесец и екипи за търсене и избавяне от цялата страна.

Апокалиптична е гледката в прилежаща Сирия, където земетресението унищожи здания в три северни провинции –Алепо, Лакатия и Хама. Още преди земетресението постройките в региона бяха мощно компрометирани поради 12-годишната война в страната.



Тече избавителна акция в търсене на оживели по руините, само че се чака броят на починалите да пораства.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР