Турция е започнала преговори с Русия за закупуване на изтребители

...
Турция е започнала преговори с Русия за закупуване на изтребители
Коментари Харесай

Турция преговаря с Русия за СУ-35

Турция е почнала договаряния с Русия за закупуване на изтребители СУ-35, заяви РИА Новости.
" Това обаче може да бъде единствено краткотрайно решение за страната ", съобщи Исмаил Демир, началник на секретариата на отбранителната индустрия на страната.
" Су-35 за нас може да бъде единствено краткотрайно решение. Ние сме в самото начало на преговорния развой с Русия. И би трябвало да водим дълги договаряния за партньорство в тази област и по други тематики ", съобщи Демир в ефира на телевизионния канал Ahaber.
Турският президент Реджеп Ердоган посети въздушното ревю MAKS-2019 в Московския район предишния вторник дружно с съветския президент Владимир Путин. Тогава беше обявено, че Ердоган се е интересувал от съветските изтребители Су-35 и Су-57. Темата е била разисквана и по време на договарянията с президента на Русия.
Купуването на Турция на най-новите съветски системи за противовъздушна защита С-400 към този момент провокира търкания в връзките сред Турция и Съединените щати.
Вашингтон изиска Анкара да се откаже от договорката и да закупи американските системи „ Пейтриът “ вместо съветските С-400. Вашингтон не изключи опцията да забави или даже да анулира продажбата на най-новите изтребители F-35 на Турция, като в това време ограничи присъединяване на страната в програмата за F-35.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР