Турция е твърдо за“ отмяна на правото на вето в

...
Турция е твърдо за“ отмяна на правото на вето в
Коментари Харесай

Турция се обяви за отмяна на правото на вето в СС на ООН

Турция е твърдо " за “ анулация на правото на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, заяви в петък министърът на външните работи на югоизточната ни съседка Мевлют Чавушоглу, представен от ТАСС .

" Все повече политици споделят, че светът е по-голям от пет непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации “, съобщи той пред кореспонденти в Ню Йорк след присъединяване на турската делегация в 77-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Според Чавушоглу вземането на решения с болшинство може да се трансформира в сурогат на правото на несъгласие. " Основното в тази ситуация е да осигурим оптимално покритие и правдивост “, съобщи той.

Чавушоглу напомни, че апелът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган за реформиране на Организация на обединените нации се поддържа от от ден на ден международни водачи и това е било демонстрирано от последната сесия на Общото заседание.

Само пет непрекъснати членки имат право на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, който се състои от 15 страни: Англия, Китай, Русия, Съединени американски щати и Франция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР