Турция е по-близо от всякога до това да гарантира напълно

...
Турция е по-близо от всякога до това да гарантира напълно
Коментари Харесай

Турция по-близо от всякога до пълен контрол над границите си срещу терористи

Турция е по-близо от всеки път до това да подсигурява изцяло сигурността на границите си от терористичната опасност от страна на Кюрдската работническа партия (ПКК). Това разгласи турският министър на защитата Хулуси Акар, представен от " Дейли Сабах ".

Той уточни, че за сигурност в Северен Ирак - " Лапа-Ключ ", на продължава съгласно проектите , което разрешава на Анкара да поеме цялостен надзор над границата против терористичните закани.

Министърът посочи, че единствената цел на турската войска са " терористите от ПКК ".
 Турция стартира военна интервенция в Северен Ирак
Турция стартира военна интервенция в Северен Ирак

Цели са позиции на ПКК

Кюрдите и турците са братя. Ние сме делили хляба и водата си от епохи и най-ясното доказателство за това са нашите военни гробове, където турците, кюрдите и арабите лежат дружно ", съобщи Акар и добави, че Турция ще продължи уверено да се бори с терористите.

Министърът на защитата посети командния център в Чукурджа, окръг Хаккяри, където прекара нощта и беседва с началника на Генералния щаб военачалник Яшар Гюлер, командващия сухопътните сили военачалник Муса Авсевер и командващия Военновъздушни сили военачалник Хасан Кючюкакюз.

Акар уточни, че турските сили са отмъстили за гибелта на петима турски бойци, като са обкръжили причинителите в техните пещери и са ги ликвидирали.

По негови думи от началото на военната интервенция в Северен Ирак са премахнати общо 100 кюрдски терористи.
 Турция арестува стотици за връзки с ПКК
Турция арестува стотици за връзки с ПКК

718 души в 40 града
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР