Турция е осигурила доброволното завръщане на около 530 000 сирийци

...
Турция е осигурила доброволното завръщане на около 530 000 сирийци
Коментари Харесай

Ердоган: Над 500 000 сирийци се завърнаха доброволно в зоните за сигурност

Турция е осигурила доброволното завръщане на към 530 000 сирийци в " зоните за сигурност " в страната им, съобщи турският министър председател Реджеп Таип Ердоган в тирада пред членове на ръководещата Партия на справедливостта и развиването в Анкара.

" Осигурихме доброволното завръщане на към 530 000 души в зоните за сигурност, които създадохме в Сирия ", сподели Ердоган.Турският държавен глава акцентира, че посредством трансгранични интервенции Турция е унищожила терористичния кулоар, който се създавал наоколо до южните ѝ граници.

Ердоган се спря и на напредъка на Турция в енергийния бранш. Според него Турция е разкрила общо 540 милиарда кубически метра ресурси от природен газ в Черно море.

" Надявам се, че скоро ще предоставим на нашия народ по-радостни вести в региона на енергетиката ", добави той.

Държавният глава на Турция изрази вяра, че вследствие на договарянията с Русия Турция ще обезпечи разпределението на природен газ от Русия за европейските страни посредством газопровода " Турски поток ".

По време на речта си президентът Ердоган показа редица стратегии, планове и цели, които Анкара има намерение да реализира като част от визията за стогодишнината на Турция. " Споделяме с цялото човечество насладата, че " стогодишнината на Турция " е и името на една гражданска война, която ще донесе народна власт, развиване, мир и разцвет на целия свят, в това число на нашата страна и на района ", сподели той.

Той изрази убеденост, че с помощта на визията за Стогодишна Турция страната ще бъде измежду 10-те най-хубави страни в света в региона на политиката, стопанската система, технологиите, въоръжените сили и дипломацията.

" Във време, когато към нас бушуват войни, спорове и възходящо напрежение, Турция е единствената страна, която поставя откровени старания за мир, като открива равноправни, морални и обективни връзки с всички страни ", сподели той. /БГНЕС, Анадолска агенция
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР