Турция е изпратила свои безпилотни самолети в Северна Сирия, където

Турция е изпратила свои безпилотни самолети в Северна Сирия, където ...

Турция изпраща дронове в бъдещата зона за сигурност в Северна Сирия.


Турция е изпратила свои безпилотни самолети в Северна Сирия, където Анкара и Вашингтон планират да създадат буферна зона, съобщи днес турското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.
Обявиха примирие в провинция Идлиб Най-голямата бунтовническа групировка отказва да го спазва
Продължава работата по създаването на съвместен оперативен център в рамките на общите планове със САЩ за създаване на зона за сигурност в Северна Сирия. Наши безпилотни самолети започнаха да изпълняват задачи в региона, се казва в изявление на министерството на отбраната на Турция.
Поне 15 цивилни са загинали при въздушни удари в Сирия Сред убитите има седем деца, посочи Сирийският център за наблюдение на човешките права
Турски и американски военни представители се договориха за създаването на съвместния оперативен център по време на преговори в Анкара на 7 август.
Ужасът в Сирия: Снимка на дете, опитващо се да спаси 7-месечната си сестра, обиколи интернет След въздушен удар 5-годишната Рихам държи 7-месечната Тука за разкъсаната й тениска, докато третото дете е затиснато от панелен блок
Турция настоява планираната зона за сигурност по границата със Сирия да е дълбока 35-40 км и да бъде прочистена от бойци на Силите за защита на народа - организация, смятана от Анкара за разклонение на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК).

Източник: btvnovinite.bg