Турция е близо до отварянето на огромен бизнес район, който

...
Турция е близо до отварянето на огромен бизнес район, който
Коментари Харесай

Новият бизнес район в Истанбул, който ще се конкурира с финансовите центрове в Ню Йорк, Лондон и Дубай

Турция е покрай " отварянето " на голям бизнес регион, който дава обещание да сложи турския метрополис измежду най-важните финансови центрове в света.

Проектът Истанбулски финансов център (Istanbul Finance Center - IFC) започва през 2009 година и се създава в квартал Аташехир от анадолската страна на града. Той има за цел да трансформира Истанбул в конкурентна дестинация за интернационалните финансови институции и вложители и да подкрепи растежа на турската стопанска система.

В центъра ще се обитават най-известните финансови институции и органи на Турция, в това число Централната банка на страната CBRT, Истанбулската фондова борса, Агенцията за банково контролиране и контрол, Съвета за финансови пазари на Турция (SPK) и други, написа Daily Sabah.

Центърът ще предлага 1,4 милиона квадратни метра офис пространствa, търговски център от 100 000 квадратни метра, зала за конференции и представления за 2 100 души, петзвезден хотел с повърхност от 30 000 квадратни метра и паркинг с потенциал 26 000 автомобила.

Може би първият по рода си план в страната има за цел да сътвори финансов център, сходен на съществуващите в Ню Йорк, Лондон и Дубай.
 На фона на инфлация и рецесия Истанбул желае да се трансформира във водещ интернационален финансов център
На фона на инфлация и рецесия Истанбул желае да се трансформира във водещ интернационален финансов център

Ключовият план на Турция - Истанбулският финансов център (IFC) скоро отваря порти

Очаква се центърът да посреща към 100 000 гости дневно, в това число служащите там.

21 офис здания, оборудвани с най-съвременни технологии, ще съберат всички системи за ръководство под един покрив.

Очаква се планът да бъде приключен през април. Изграждането на Истанбулския финансов център е завършило, само че към момента не са почнали да отдават чартърен пространството. Властите настояват, че има огромен интерес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР