Турското здравно министерство е изпратило нареждане до окръжните си управления

...
Турското здравно министерство е изпратило нареждане до окръжните си управления
Коментари Харесай

Турция премахва задължителния PCR тест за неваксинираните

Турското здравно министерство е изпратило разпореждане до окръжните си ръководства в страната, с което се отстранява наложителното до момента условие за показване на отрицателен PCR тест за COVID-19 от неимунизираните на работните места, в образователните заведения, при пътешестване и визити на театри, концерти и други

Наредбата се отнася и до личния състав на междуградските автобусни транспорти, водачите и обслужващия личен състав на ученическите рейсове, както и на всички всеобщи транспортни средства, на чиновниците в публичните институции, се показва в известието. Преди това турските авиолинии анулираха условието за показване на PCR тест при пътешестване по вътрешните линии.
свързани новини4040на 21.08.2021
Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа прикани жителите,които не са се ваксинирали, да го създадат. Турски медицински специалисти обаче разкритикуваха нареждането на здравното министерство.

" Вариантът Омикрон се развива по-леко. Това значи, че ще тестваме доста по-рядко, няма да можем да откриваме инфектираните, освен това в миг, когато случаите в страната стремглаво се усилват заради по-бързото разпространяване на Омикрон, твърди се по за 60-70 хиляди на ден. По всичко наподобява, че наклонността ще продължи. Ето за какво решението на здравното министерство научно не е правилно”, съобщи един от водещите експерти, проф.д-р Мехмет Джейхун.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР