Турското здравно министерство е изпратило нареждане до окръжните си управления

...
Турското здравно министерство е изпратило нареждане до окръжните си управления
Коментари Харесай

Турция няма да изисква PCR тест от неваксинираните

Турското здравно министерство е изпратило разпореждане до окръжните си ръководства в страната, с което се отстранява наложителното до момента условие за показване на отрицателен PCR тест за Коронавирус от неимунизираните на работните места, в образователните заведения, при пътешестване и визити на театри, концерти и други, съобщи Анадолската организация.

Наредбата се отнася и до личния състав на междуградските автобусни транспорти, водачите и обслужващия личен състав на ученическите рейсове, както и на всички всеобщи транспортни средства, на чиновниците в публичните институции, се показва в известието.

Преди това турските авиолинии анулираха условието за показване на PCR тест при пътешестване по вътрешните линии.

Турският министър на опазването на здравето Фахреттин Коджа прикани жителите,които не са се ваксинирали, да го създадат. В Турция към този момент слагат пета доза ваксина против ковид

Турски медицински специалисти подлагаха на критика нареждането на здравното министерство. " Вариантът Омикрон се развива по-леко. Това значи, че ще тестваме доста по-рядко, няма да можем да откриваме инфектираните, освен това в миг, когато случаите в страната стремглаво се усилват заради по-бързото разпространяване на Омикрон, твърди се по за 60-70 000 на ден. Турция към този момент е на нокти поради първите забележими удари на Омикрон

По всичко наподобява, че наклонността ще продължи, ето за какво решението на здравното министерство научно не е вярно, то публично значи " дано Омикрон се популяризира, всеки ден ще умират толкоз и толкоз хора, само че ние няма да променим ситуацията ", съобщи един от водещите експерти, проф.д-р Мехмет Джейхун.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР