Турското външно министерство осъди антитурските санкции от Комисията по външни

...
Турското външно министерство осъди антитурските санкции от Комисията по външни
Коментари Харесай

Турция осъжда санкциите на антитурските кръгове на САЩ

Турското външно министерство осъди антитурските наказания от Комисията по външни връзки към горната камара на американския Конгрес, оповестява ТАСС.

" Инициативите, подкрепени от двете камари на Конгреса и антитурските кръгове, са още един симптом на пренебрежение към нашите суверенни решения по отношение на националната ни сигурност ", изяснява в изказване турското министерство.

" Призоваваме Конгреса на Съединени американски щати да работи рационално и да заеме градивна позиция, с цел да не навреди на нашите общи цели, които бяха доказани още веднъж на най-високи равнища през последните седмици. "

Комитетът за външни връзки на Сената на Съединени американски щати утвърди в сряда пакет от наказания против Турция и нейния финансов бранш по отношение на военната интервенция на Анкара в североизточна Сирия и закупуването на съветски противоракетни ракетни системи S-400.

Сега документът ще бъде показан за разглеждане и могат да се вършат промени в него. Подобен законопроект е утвърден от Камарата на представителите на Съединени американски щати в края на октомври.

Инициативата задължава президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да наложи ограничавания на участващите във военната интервенция в Сирия, по-специално против турския министър на националната защита Хулуси Акар.

Освен това, администрацията на Вашингтон, според закона на CAATSA ( " За противопоставяне на съперниците на Америка посредством наказания " ), би трябвало да вкара ограничавания по отношение на покупката на С-400. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР