Турското външно министерство извика днес германския посланик в Анкара, за

...
Турското външно министерство извика днес германския посланик в Анкара, за
Коментари Харесай

Грандиозен скандал! Германски политик нарече Ердоган - канализационен плъх

Турското външно министерство извика през днешния ден немския дипломат в Анкара, с цел да стачкува против мнения на почитан немски политик, който оприличи президента Реджеп Тайип Ердоган на " дребен канализационен плъх ", съобщи Ройтерс.

" Осъждаме по най-категоричен метод обидните изказвания, направени от Волфганг Кубицки, заместник-председател на немския федерален парламент, за нашия президент (Ердоган) в тирада по време на предизборната си акция в Долна Саксония ", съобщи представителят на турското външно министерство Танжу Билгич.

" (Кубицки) е изцяло лишен от политически морал и отговорност ", уточни още Билгич, като добави, че сходни " непристойни изказвания дават визия най-много за политическото и морално равнище на Кубицки и разкриват вулгарността му ".

Потърсен за коментар от Ройтерс, Кубицки удостовери, че е направил подобен коментар по време на протест от предизборната акция, пробвайки се да притегли вниманието към повишаването на броя на незаконните мигранти, придвижващи се от Турция по така наречен " балкански маршрут " към Германия.

" Канализационният плъх е малко, симпатично, само че в това време мъдро и хитро създание, което се появява и в детските приказки ", сподели Кубицки, като даде за образец известния анимационен филм " Рататуи ".

Кубицки, който е народен представител от насочената към бизнеса Свободна демократическа партия, част от ръководещата коалиция в Германия, съобщи, че Ердоган е направил добра договорка за Турция, когато се е съгласил да спре потока на мигрантите, влизащи Европейски Съюз, през 2015 година

" Но в същото време би трябвало да отбележим, че бежанската вълна по балканския маршрут (от Турция) още веднъж се усилва, което е предизвикателство за немската външна и вътрешна политика ", уточни той.

Турция е кандидатка за участие в Европейски Съюз, само че договарянията от дълго време са в застой поради различия по редица въпроси, в това число спазването на човешките права от страна на Анкара, миграцията и геополитиката, отбелязва Ройтерс.

Обидата на президента е закононарушение в Турция, където Ердоган и неговата ръководеща Партия на справедливостта и развиването са на власт към този момент две десетилетия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР