Турското разузнаване залови пет ключови фигури от терористичната групировка Даеш

...
Турското разузнаване залови пет ключови фигури от терористичната групировка Даеш
Коментари Харесай

Турското разузнаване залови 5 ключови фигури на Ислямска дър...

Турското разузнаване залови пет основни фигури от терористичната формация Даеш (Ислямска държава) в Северна Сирия, оповестиха източници от службите за сигурност през днешния ден.

Терористите бяха хванати с оръжията и оборудването си при интервенции, извършени със съдействието на националната разследваща организация и локалните сили за сигурност на Сирийската национална войска в региона на турската интервенция „ Извор на мира “, заяви Анадолската организация (АА).

Според източниците от службите за сигурност, измежду хванатите е Абу Сейф Тадмури/Абу Дукан с кодово име Мохамед Халид Али, който е отговарял за зоната на интервенция „ Извор на мира “ и е работил в пустинния регион на Сирия.

Мохамад Салих, с кодово име Абу Омер Корани, е взел участие в разнообразни набези по заповед на терористичната група, прибавят източниците.

Халит Мохамед Иса Ал Хулу, с кодово име Абу Ислам Сало, и Али Хюсеин Али, с кодово име Абу Хасан Шами, са работили като убийци в границите на организацията.

Шади Ал Сетем Ал Али, с кодово име Абу Хамза, отговарял за офанзивите с експлозиви.

От 2016 година Турция започва три сполучливи антитерористични интервенции в Северна Сирия: Щитът на Ефрат (2016), Маслиновата клонка (2018) и Изворът на мира (2019 г.). Така Турция предотврати образуването на терористичен кулоар до границата си и разреши мирното връщане на мигрантите в регионите на Северна Сирия.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР