Турското правителство се погрижи за животните на улицата по време

...
Турското правителство се погрижи за животните на улицата по време
Коментари Харесай

Турция с грижи за животните на улицата

Турското държавно управление се погрижи за животните на улицата по време на пандемията. В Истанбул, където обстановката с ковид е най-тревожна, съгласно броене от 2018 година живеят над 160 хиляди бездомни котки и съвсем 130 хиляди кучета. В обществените мрежи потребителите утвърдиха хода на държавното управление.
Тъй като жителите на Турция остават по домовете си, държавното управление подреди " да се носи храна и вода в приютите за животни, парковете, градинките и други места, където можете да намерите животни ". Властите упорстват да бъдат взети " всички нужни ограничения, с цел да няма гладуващи бездомни животни ". Отделно в заповедта се показва, че приютите и местата за хранене би трябвало да бъдат дезинфекцирани.

Ако най-малко един път сте били в Истанбул или където и да е другаде в Турция, най-вероятно са ви създали усещане котките, които живеят необезпокоявани по улиците, край заведенията за хранене и даже в някои търговски обекти, пишат админите на страницата " Училище за обич " във Facebook, който оповестяват за жеста на южната ни съседка.

В южната ни съседка котките са на респект от епохи! Затова в този момент, когато страната е под карантина поради коронавирусната емидемия, турското министерство на вътрешните работи издаде разпореждане общинските управляващи да поставят нужните грижи за уличните животни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР