Турското правителство разшири плановете си за изграждане на бетонна стена

...
Турското правителство разшири плановете си за изграждане на бетонна стена
Коментари Харесай

Турция издига 295 м стена на границата с Иран, за да спре ми...

Турското държавно управление разшири проектите си за създаване на бетонна стена по иранската граница, с цел да покрие цялата 295-километрова граница, съобщи през вчерашния ден шефът на регионалния град Ван, Мехмет Емин Билмез.

До момента са приключени единствено 3,5 километра от амбициозния план, сподели Билмез и добави, че по останалата част се работи.

" Предвиждаме, че 64 километра от структурата ще бъдат приключени до края на тази година. Но в развой е още един търг за още 63-километрова част. A стена ще бъде построена по цялата ни 295-километрова граница с Иран през идващите години ", сподели Билмез.

Анкара цели да направи страната „ непроницаема “ с бетонната стена, съпроводена от окопи и наблюдателни кули.

Ван, който е покрай границата с Иран, постоянно е място, където се срещат мигранти, опитващи се да преминат към Европа от Близкия изток.

Медии в страната и чужбина сигнализират за „ тревожна “ наклонност, която всекидневно се утежнява. Турция е в нараснала подготвеност за вероятни всеобщи нападения на мигранти от Афганистан, провокирани от напредъка на ислямските екстремисти в резултат на изтеглянето на силите на НАТО и Съединени американски щати от страната. През последните няколко седмици най-малко по 500 афганистанци се пробват да преминат границата всеки ден.

Европейският съюз неотдавна съобщи, че обмисля да отпусне нов пакет финансова помощ за Афганистан и прилежащите страни, с цел да задуши имиграцията в Европейски Съюз.

Преди приключването на крайния период от 31 август, избран от американския президент Джо Байдън за евакуиране на американските войски от страната, талибаните превзеха елементи от афганистанската провинция и заплашват някои градове. Цивилните жертви нарастват през първата половина на годината, съгласно отчет на Организация на обединените нации.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР