Турското правителство определи наскоро публикувания доклад от администрацията на Джо

...
Турското правителство определи наскоро публикувания доклад от администрацията на Джо
Коментари Харесай

Турция оспори американския доклад на Байдън за правата на чо...

Турското държавно управление дефинира неотдавна оповестения отчет от администрацията на Джо Байдън за нарушаванията на човешките права по света като " привързан " против Анкара.

Годишният отчет, който Държавният департамент разгласява през седмицата, се разказват „ значими проблеми с правата на индивида “ в Турция. Съставен е лист на „ значимите въпроси, свързани с правата на индивида “ в Турция, който включва „ отчети за случайни убийства, съмнителни смъртни случаи на арестувани лица, насилствени изгубвания, изтезания, случаен арест и продължаващо задържане на десетки хиляди хора. "

Турското външно министерство охарактеризира американския отчет за правата на индивида като цялостен с „ голословни изказвания и предубедени тълкования въз основа на неразбираеми източници “.

Министерството акцентира, че решимостта на Турция да предизвиква и пази правата на индивида остава твърда.

Според американския отчет Турция е арестувала или затворила повече от 90 000 жители за хипотетични връзки с гнет след опита за прелом през 2016 година Много от затворените са упрекнати в връзки с проповедника Фетула Гюлен, основан в Пенсилвания, който турското държавно управление упреква в организирането на несполучливия прелом. А неговата организация ФЕТО е оповестена за терористична от Турция и Съединени американски щати.

„ Съединени американски щати към момента не схващат законната ни битка против тази терористична организация “, се споделя в турското изказване на министерството на външните работи.

Държавният департамент неотдавна осъди турски проект за разформироване на прокюрдската опозиционна партия, показана в Народното събрание и също по този начин изрази угриженост за студентските митинги в Турция, както и анти-ЛГБТ риториката, употребена от политиците в страната.

Съвсем неотдавна самият президент Джо Байдън излезе с изказване, осъждащо " надълбоко разочароващото " решение на Турция да се отдръпна от Истанбулската спогодба, целяща отбраната на дамите и малцинствата.

Байдън е разговарял с няколко водачи от Близкия изток от встъпването си в служба през януари, само че занапред ще беседва с президента Реджеп Тайип Ердоган, който по-рано той дефинира като „ автократ “. Други публични представители на Байдън обаче са разговаряли с турските си сътрудници.

Държавният секретар Тони Блинкен организира двустранни диалози с турския външен министър Мевлют Чавушоглу в коридорите на министерска среща на НАТО в Брюксел предишния месец. Двамата разискаха редица трънливи въпроси, в това число закупуването от Турция на съветската система за противоракетна защита С-400.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предложения 40 международни водачи на виртуална среща на върха по климата, която ще се организира на 22-23 април.
Тогава Байдън, ще се срещне, за първи път тази година с турския президент Ердоган, въпреки и онлайн.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР