- Турското министерство на здравеопазването отрече твърденията за увеличаване на

...
- Турското министерство на здравеопазването отрече твърденията за увеличаване на
Коментари Харесай

Турция отрича увеличение на коронаинфекцията в курортите й

- Турското министерство на опазването на здравето отхвърли изказванията за увеличение на броя на новите случаи на ковид в курортите на страната. В курортните региони на Турция не се приказва за огнище на ковид. Увеличение на броя на новите случаи беше видяно единствено в Анкара, Диарбекир, Газиантеп, Коня и Истанбул, настояват от Министерството на здравеопазването на страната пред ТАСС, съобщи БГНЕС.

Медии през вчерашния ден оповестиха за експлоадирането на ковид в турските курорти, като се базират на изказването на министъра на опазването на здравето на Турция Фахретин Коджа. В реалност обаче ръководителят на Министерството на здравеопазването на републиката разгласи нарастване на заболеваемостта от вируса в страната като цяло.

Междувременно Коджа съобщи, че се надява празникът през предходната седмица на Ед ал Адха /Курбан Байрям/ да не докара до доста увеличение на броя на новите случаи.

- Съединени американски щати записаха в последното денонощие 1 262 нови смъртни случая, свързани с COVID-19, сочат данните на университета " Джонс Хопкинс " от 0,30 часа по Гринуич, представени от международните организации. С новите случаи умрелите в страната от началото на пандемията са близо 158 000. Новите инфектирани за 24 часа са 53 158, с което доказаните случаи стават общо 4.82 млн. Властите на щата Флорида оповестиха, че броят на инфектираните с вируса е надхвърлил 500 хиляди Смъртните случаи от през вчерашния ден са 225 и с тях умрелите от началото на пандемията стават 7627.

- Заразените с новия ковид в Бразилия през последното денонощие са 57 152, с което записаните случаи в страната от началото на пандемията стават 2 859 073, заяви здравното министерство.  По публични данни умрелите от COVID-19 в последните 24 часа са 1437 и общият брой на смъртните случаи нараства на 97 256. Бразилският Върховен съд постанови, че държавното управление на президента Жаир Болсонаро е длъжно да одобри ограничения, които да спрат разпространяването на ковид измежду уязвимото радикално население. Вчера водач на сходна общественост, инфектиран с вируса, умря.

- Франция записва най-големия си брой инфектирани с ковид за 24 часа от два месеца насам - 1695 души, предадоха организации. Страната с третия максимален брой умряли след Англия и Италия стартира да вкарва ограничавания за носене на маски в обособени градове - първо е Тулуза, чака се да последват столицата Париж и други.

- Испания също доближи връх, откогато стартира анулацията на ограничавания през юни. Броят на новозаразените, регистриран нощес, е 1772-ма души. И в други елементи на Европа, наранени по-малко от COVID-19, се усъвършенстват върхове - Гърция регистрира 124 нови случая, стойности, непознати от седмици.

- Индия записва най-големия брой смъртни случаи на пациенти с ковид за един ден - 904 душ и. Новозаразените се усилиха с 56 282 и доближиха близо 2 милиона, заяви министерството на опазването на здравето. Починалите към този момент са 40 699, от тях 20 000 за последните 30 дни.

През последните 14 дни са се подобрили обаче индикаторите за възстановилите се от болестта - те са към този момент 67 на 100, до момента в който преди две седмици са били 63 на 100. Близо 600 000 пациенти към момента са на лекуване. Смъртността от ковид за Индия е 2.09%. Най-засегнати са щатите Махаращра, Тамил Наду и Андхра Прадеш.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР