Турският вестник Yeni Safak твърди, че кюрдските милиции в Северна

...
Турският вестник Yeni Safak твърди, че кюрдските милиции в Северна
Коментари Харесай

Кюрдските милиции в Сирия събират деца за участие в боевете

Турският вестник Yeni Safak твърди, че кюрдските милиции в Северна Сирия – „ Демократичен съюз “ (PYD) и „ Народни отряди за самозащита “ (YPG), изпитват компликации при набирането на нови членове, по тази причина рекрутират деца и младежи.
PYD/YPG, които Анкара третира като терористични организации, са основали особено звено в северните сирийски региони, с цел да търсят деца и младежи, които да вземат за попълване на редиците си. Съответното разкрива източник, поискал анонимност, отбелязва още организация " Фокус ".
Съгласно публикуваната информация PYD/YPG набира най-малко по един младеж от всяка къща в района Хасака, обитаем най-вече от араби. След това на тях им се оферират опиати, предизвикват се да правят самоубийствени офанзиви и биват изпращани да се бият на фронтовата линия.
Семейства, които се опитат да предотвратят включването на децата им PYD/YPG, биват заплашвани и са изложени пред риск за живота си.
„ Според локални източници, хората са изтощени от потисничеството и с неспокойствие чакат района да бъде изчистен от терористи, за което чакат помощта на Турция “, твърди изданието, като напомня за двете военни акции на Анкара в Сирия – „ Щита на Ефрат “ и „ Маслинова клонка “.
Припомняме, че в своята повече от 30-годишна акция за тероризъм против Турция ПКК, включена в листата на терористична организация от Анкара, Съединени американски щати и Европейски Съюз, е виновна за гибелта на близо 40 000 души, в това число дами и деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР