Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че Анкара може

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че Анкара може
Коментари Харесай

Турция разделя тандема Финландия-Швеция

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи през днешния ден, че Анкара може да прегледа поотделно кандидатурите на Финландия и Швеция за участие в НАТО. На конференция в Анкара той сподели:  " Ние не сме срещу разширението на НАТО. По принцип нямаме нищо срещу Финландия и Швеция, само че те би трябвало да вземат поради нашите опасения. Да, обмисляме опцията да разгледаме техните заявки поотделно. А нашият президент сподели, че Турция може да има друга позиция във връзка с Швеция ".

Според Чавушоглу към момента няма публично решение за делене на кандидатурите. " Мисля, че би било заслужено да разделим страните на проблематични и по-малко проблематични. Но нашата цел не е да разделим тези страни. Нашата позиция се основава на справедлива оценка на това по какъв начин се извършват нашите претенции и опасения ", сподели министърът.

В неделя турският президент Реджеп Ердоган позволи, че Турция може да даде разнообразни отговори на молбите на Финландия и Швеция за присъединение към НАТО. Според него " Анкара може да изпрати друго обръщение за Финландия, в случай че е належащо " и тогава " Швеция ще бъде шокирана ". Но Хелзинки, сподели той, " не би трябвало да повтаря грешките " на Стокхолм.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР