Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че няма причина Гърция

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви, че няма причина Гърция
Коментари Харесай

Чавушоглу: Гърция не е играч в Либия

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че няма причина Гърция да взе участие в Берлинския развой – самодейността за опит за разрешаване на рецесията в Либия с политически средства.

„ Гърция не е участник в процесите в Либия “, сподели той в изявление за турската телевизия NTV в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос, като добави, че единствената причина Атина да желае да взе участие на форума в Берлин е била да повдигне въпроса за морския пакт, подписан сред Турция и основаното в Триполи либийско държавно управление.

„ Но този въпрос не беше на дневен ред. Гърция гледа на този въпрос от доста тясна позиция “, добави Чавушоглу, представен от „ Катимерини “.

Той също разкритикува гръцкото държавно управление, че е приело либийския боен пълководец Халифа Хафтар в Атина ден преди Берлинската конференция, отбелязвайки, че този ход демонстрира, че страната няма “зряло ” отношение към процесите.

„ Фактът, че Гърция поддържа нелегитимен кандидат за властта, а не подкрепеното от Организация на обединените нации законно държавно управление, демонстрира, че тя е на неверната страна “, сподели Чавушоглу и добави, че Гърция би трябвало „ да одобри политиката на шерване на запаси “, имайки поради откритите огромни залежи на природен газ в Източното Средиземноморие. Те се трансфораха в ябълка на раздора сред Атина и Анкара. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР