Турският ван е страхотна порода за домашен любимец. Тази порода

...
Турският ван е страхотна порода за домашен любимец. Тази порода
Коментари Харесай

Заболявания при турски ван

Турският ван е страхотна порода за домакински любим. Тази порода котки е радостна, игрива, доста дейна физически и бързо става любим на фамилията. Този образован и бдителен домакински питомец е превъзходен придружител на своя собственик, разбиращ чудесно настроенията му и по тази причина за стопаните на тези пухкави домашни любимци е значим въпросът за тяхното здраве, с цел да се радват дълго на вниманието и компанията им.

Добрата вест е, че турският ван е здрава порода и грижите за красивата писанка не са доста. Все отново на какво би трябвало да се обърне внимание, какви рискове от здравно естество заплашват турския ван?

Това са преди всичко някои генетични болести. Примерно хипертрофичната кардиомиопатия. Заболяването при турския ван се предизвиква от патологии на сърцето. Смята се за наследствено заболяване. Веселото разположение и непрекъснатата огромна интензивност могат да оказват помощ при разкриване на заболяването. Щом животното стане летаргично и наподобява тъжно, непрекъснато лежи на мястото си, добре е да се направи консултация с ветеринарен експерт.

Породата страда и от някои хранителни проблеми, поради което е нужна добре уравновесена и премерена диета. Неправилната диета и преяждането водят до хранителни алергии, които също са присъщи за породата.

 Котка турски ван

Ушите и очите на котката са застрашени зони за тази порода. Инфекциите са заплаха, която дебне симпатичните домашни питомци, в случай че не се поддържат постоянно. Зъбите също е належащо да се мият, само че за задачата това би трябвало да стартира още в невръстна възраст, тъй като котката е настойчиво животно и няма да разреши нещо, с което не е привикнала от най-ранна възраст.

За да се избегнат съдбовни за турския ван заболявания, е належащо да се съблюдава прецизно имунизационният календар. Първата ваксина е възраст от 12 седмици, а по-късно е добре да се употребява същият вид ваксина, който е използван първия път. Преди имунизацията е добре да се прави обезпаразитяване на котката. То е добре да се прави регулярно по рекомендация на ветеринарния експерт, защото котките турски ван са дейни, обичат да плуват, излизат отвън пространствата в дома и е належащо да бъдат защитени от болести.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР