Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че в бъдеще борбата на

...
Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че в бъдеще борбата на
Коментари Харесай

Ердоган: Борбата на Турция в Сирия ще продължи по много различен начин

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че в бъдеще битката на Турция в Сирия ще продължи по доста по-различен метод, оповестява турският ефирен канал СиЕнЕн-Тюрк, представен от Българска телеграфна агенция.

" Терористичната организация ПКК/СЗН/ПДС се вихри в Сирия и съдружните сили, Америка, са отпред на страните, които им оказват поддръжка ", сподели Ердоган пред публицисти в Истанбул след петъчната молитва. Той уточни, че тези организации сеят гнет с поддръжката, която им се оказва с оръжие и муниции.

" Търпението ни продължи до някакъв миг и последно двама наши служители на реда починаха там ", уточни Ердоган, визирайки нахлуване в Северна Сирия в края на предходната седмица, осъществено от бойци на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа /СЗН/, при което бяха убити двама турски служители на реда.
свързани новини4180на 23.09.2021
" Занапред битката ни против тях ще продължи по доста по-различен метод ", посочи Ердоган и уточни, че Анкара ще води всякаква битка, която е нужно, против тези терористични организации и против силите на сирийския режим. " Ние сме изпълнени с решителност по този въпрос ", акцентира президентът.

Според Анкара бойците от СЗН, които се употребяват с поддръжката на Съединени американски щати, и сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз /ПДС/, са свързани с поставената отвън закона Кюрдска работническа партия /ПКК/. Кюрдската работническа партия /ПКК/ е приета за терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. От 2016 година Турция предприе три интервенции в Северна Сирия, с цел да прочисти региона край турската граница от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за отбрана на народа - " Ефратски щит " (2016 г.), " Маслинова клонка " (2018 г.) и " Извор на мира " (2019 г.)

Турция се приготвя за възможна военна интервенция против подкрепяната от Съединени американски щати сирийска кюрдска милиция СЗН, в случай че договарянията по въпроса със Съединени американски щати и Русия се провалят, са декларирали двама турски публични представители, представени от Ройтерс.

По-рано тази седмица президентът Ердоган разгласи, че Анкара е решена да отстрани заканите, идващи от Северна Сирия, и че нападението на СЗН, при което бяха убити двама турски служители на реда, е било " последната капка ".

Анкара съобщи, че служителите на реда в региона на Азаз в Сирия са били убити при нахлуване в неделя с ракета, изстреляна от Тал Рифат от бойци от СЗН.

От главно значение е регионите, особено регионът на Тал Рифат, от които непрестанно се правят набези против нас, да бъдат прочистени, е показал пред Ройтерс почитан турски представител. Съединени американски щати преглеждат СЗН като основен съдружник в битката против " Ислямска страна ", напомня Ройтерс.

Няма изясненост за времето и типа на възможна турска военна интервенция в региона, отбелязва организацията.

Турският представител е изтъкнал, че армията и Националната разследваща организация /МИТ/ правят подготовка. " Решението за това е в развой на взимане и нужната съгласуваност ще бъде направена с избрани страни. Този въпрос ще се разиска с Русия и Съединени американски щати ", е споделил източникът.

Турските представители са показали, че Ердоган ще разиска въпроса с американския президент Джо Байдън на срещата на върха на Г-20 в Рим в края на месеца.

Друг турски представител е декларирал, че СЗН би трябвало да бъдат изтласкани на минимум 30 километра. Той е показал, че Русия напълно управлява регионите, от които са били осъществени последните набези, наред с някои ирански детайли. Източникът е споделил също, че Ердоган ще беседва с съветския президент Владимир Путин след срещата с Байдън.

" Ако няма резултат от дипломацията и ПДС не напусне тези региони, интервенция наподобява неизбежна ", е показал турският представител, визирайки Тал Рифат и " няколко други региона ".

В понеделник снаряди, които се счита, че са изстреляни от регион под контрола на СЗН източно от Тал Рифат, паднаха в турския град Каракамъш /окръг Газиантеп/, причинявайки леки вреди.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР