Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви вчера, че Съединените щати

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви вчера, че Съединените щати
Коментари Харесай

Ердоган: САЩ не изпълниха обещанията си в рамките на споразумението за временното примирие в Северна Сирия

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи през вчерашния ден, че Съединените щати не са изпълнили напълно обещанията си в границите на съглашението сред Анкара и Вашингтон от предходната седмица за краткотрайно преустановяване на турската атака в североизточна Сирия, съобщи Ройтерс.

" Съединени американски щати не извършиха всички свои обещания. Ако тръгнем на отстъпки, ще отворим пътя за терористичната организация ", съобщи Ердоган, представен от турската телевизия Ен Ти Ви.

Това изказване е първата реакция на Анкара след приключването на 120-часовия период през вчерашния ден в 19.00 часа по Гринуич, даден на кюрдските милиции да се изтеглят от североизточна Сирия, според съглашението сред Турция и Съединени американски щати за спиране на интервенцията " Извор на мира ", отбелязва ТАСС.

По-рано съветският президент Владимир Путин организира телефонен диалог със сирийския си сътрудник Башар Асад, с цел да го запознае с резултатите от срещата си с турския президент Реджеп Тайип Ердоган в Сочи, съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС и Асошиейтед прес. Путин изтъкнал, че постигнатото нощес руско-турско съглашение ще помогне за възобновяване на териториалната целокупност на Сирия. Асад благодарил на Путин и изразил цялостна поддръжка за резултатите от срещата. Той уверил, че сирийските граничари са подготвени да се разположат дружно с съветската военна полиция на сирийско-турската граница, съобщи Българска телеграфна агенция.

В известието на сирийското президентство за телефонния диалог се показва, че Путин разискал с Асад ситуацията в северна Сирия. Руският президент уверил сирийския си сътрудник, че всякакво съглашение сред Турция и Русия ще включва битка против всевъзможен тип тероризъм и сепаратистки желания на сирийска земя, съобщи Ройтерс. Асад изтъкнал пред Путин твърдото си опълчване на всякакво навлизане на сирийска територия под какъвто и да е предлог и добавил, че Сирия ще продължава да се бори против тероризма с всички законни средства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР