Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че западните страни ще

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че западните страни ще
Коментари Харесай

Ердоган към Запада за затварянето на консулствата: Ще си платите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че западните страни ще си платят за краткотрайното затваряне на консулствата си в Турция предходната седмица от съображения за сигурност.

Изявлението му е преди земетресението, а същинската човешка покруса евентуално ще отмести вниманието от политиката.

Турската полиция сподели, че не е имало сериозна заплаха за чужденците, откакто задържа в събота 15 хипотетични членове на групировката " Ислямска страна ", съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Анкара извика на разговор посланиците на девет страни в четвъртък, с цел да разкритикува решенията им краткотрайно да затворят дипломатическите си задачи и да издадат предупреждения за проблеми със сигурността.

Турски представители споделиха на идващия ден, че западните страни, включително Съединени американски щати и Германия, не са показали информация, с която да поддържат изказванията си за проблем със сигурността.

" Онзи ден нашето външно министерство извика всички тях и им насочи нужния ултиматум, казвайки им: " Ще си платите скъпо, в случай че това продължи ", сподели Ердоган на среща с младежи. Записани от нея фрагменти бяха излъчени в събота.

Западните страни предизвестиха за нараснал риск от набези против дипломатически задачи и немюсюлмански храмове в Турция след серия
Всичко за Вашата сватба
от демонстрации на крайнодесни придвижвания в Европа, на някои от които бяха изгорени екземпляри от Корана. Турция преустанови преговорите с Швеция и Финландия за влизане в НАТО след един подобен митинг в Стокхолм.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg